Inspiration Streekproducten
Chocorette
Chocorette is een ambachtelijke chocolatier in hartje Aartselaar met chocolatier Yanne De Decker aan het roer.
De zaak biedt een rijk assortiment
Elixier Officierke
Het elixier was de lievelingsdrank van kapitein Wagner uit de mess van FORT 4 , hij kreeg in de volksmond de naam 'Officierke'. Rond deze periode werd
Honing van Amielo
De heerlijke honing van Amielo komt vanuit de hele Zuidrand. Imker Rik heeft heel wat bijtjes te verzorgen.
Joske
Voormalig keldermeester Patrick Volders van de vroegere brouwerij Maes heeft de liefde voor bier nog steeds in zich.
Smets vinaigrettes
De eigenaars van restaurant Cosy Kontich in Mortsel hebben dankzij hun jarenlange culinaire bagage een streekgebonden product ' Smets vinaigrettes'
Liza Tripel
De Liza Bio Tripel is een heerlijk bier van 8,5% met een kruidige honingsmaak.
Lobbeskoek
De Lobbeskoek hangt onvermijdelijk samen met de Mortselse carnavalstraditie, toen de voormalige carnavalsvereniging Lobbes het carnaval nog
Kontichse Kontjes
Borsbeeks Robiaantje
Dit feestbier werd gebrouwen voor Dries Mariën, Jef Vets en Jan Govaerts.
Migino Notenolie
Migino is een klein familiebedrijf gespecialiseerd in de bereiding van artisanale noten- en zadenoliën van de hoogste kwaliteit. Op basis van
Fusee
Met Bas Brewery is de stad Mortsel een bierinitiatief rijker. Na 4 jaar hobbybrouwen, lanceerden Nick Alliet, Wim Baelen en Ignace Joly in zomer 2021
Kontichs Specfour
Het Kontichs Specfour wordt door drie bakkers volgens een oud recept gebakken.
Trinkel (biobier)
Een van de biobieren uit de streek is de Trinkel, en vlotte blonde biotripel van 8,0 % met spelt.
Hoeve advocaat
De heerlijke advocaat van de Vluchtenburghoeve moet je geproefd hebben. Hij wordt er gemaakt volgens een oud familierecept.
Strekenbrood
Ivan en Kristin van bakkerij St. Rita bedachten het recept voor het Strekenbrood.
De Keukenbrouwers bieren
Keukenbrouwers Jan en Koen brouwen hun ambachtelijke bieren in hun eigen kleine brouwerij. Kijk zeker eens op de website www.dekeukenbrouwers.be . Je
hoeve-ijs, melk en eieren
Fiets eens langs de Vluchtenburghoeve in Aartselaar. Je vindt er het lekkerste roomijs gemaakt met verse melk.
Hoogheid bier
Hoogheid is een bier van 9% met een IBU van 80. De kleur is gesluierd amberkleurig tot blond.
Bittere Bloemen
Bittere bloemen is een bier van 6% met een IBU van 42. De kleur is goud tot amberkleurig.
Contje Kontichs dorpsbier
Kontich kent een rijke traditie van brouwerijen. Een eigen dorpsbier kan dus niet ontbreken.
Chocomousse en melk
In de winkel van de Kriekelaarhoeve kan je terecht voor heerlijke chocomousse en verse melk.
Kriekelaarstraat 2 in Kontich.
De Piroul
Ga eens langs bij ijssalon Glace Jozef om er de Piroul te proeven, een wafelrolletje gevuld met vanilleroomijs en afgesloten met stracciatella choc
Paté van haas, ree, fazant en everzwijn
Choukes van Mortsel
Côté Sud, de kaas- en delicatessenwinkel van Jan Warmenbol en Linda Wyckmans is een gevestigde waarde in stad Mortsel.
Dankzij hun jarenlange
Lily
Bier met Dry Hopping. Gebrouwen uitsluitend met natuurlijke ingrediënten, zoals gerstmout, 3 hopsoorten, kruiden en gist. Het wordt gebrouwen door
Mortselse kibbeling
Vishandel Steloy bakt de enige echte kibbeling in Mortsel.
Deze zaak is nu in handen van de vierde generatie van de familie. In het archief van
Mortsels Djeuke - vleespastei met Oudegodje bier
Het befaamde Brasvargehakt wordt gecombineerd met gerookt spek en het stadsbier Oudegodje, een knipoog naar het Mortselse Oude God-gebied.
Het
Beulingtaartje
Het taartje is een lekkernij op basis van beuling, appel en ui.
Ooit ventten pasteibakkers vleespasteitjes. Een ets uit de 14de eeuw bracht slager
Brasvarhapjes
Op basis van het duurzame BRASVAR'ken en twee Zuidrand streekbieren van de Vleesmeester Brewery, Bittere bloemen en Hoogheid, maakt slager Jan Beyens
Frisco uit Mortsel
In de voetsporen van meester patissier Carème, maakte bakker Pieter Michielsen een heerlijk pronkgebak.
Het ambachtelijke roomijsje verhult
Mortselse macaron
Bakker Pieter Michielsen liet zich inspireren door de kleuren van het wapenschild van Mortsel en creëerde een macaron met een ganache van passievrucht
Ambrosiuskoek
Deze lekkernij is gebaseerd op een oud recept van de lokale imkers van Fort 4 voor honingkoek.
Gemaakt door bakkerij Raphaël met heerlijke rauwe
Mortselse krakers
De Mortselse kraker verwijst met al zijn granen naar het rijke landbouwleven in Mortsel.
Het heerlijke koekje heeft de vorm van een envelop.
Karnamorkoek
De Mortselse carnavalsvereniging Karnamor, was lang op zoek naar een broertje voor de ‘Lobbeskoek’.
Deze befaamde lekkernij met bladerdeeg
Zelfpluktuin klein fruit
Pluk je Fruit heeft een zelfpluktuin van klein fruit in Edegem. Hier kan je terecht om zelf klein fruit te plukken.
Tall Poppy bieren
Tall Poppy is een kleine, ambachtelijke brouwerij in Kontich die sinds 2017 eigenzinnige bieren brouwt.
Gulden klokje
Bakker Pieter Michielsen creëerde een klokje van marsepein en eert hiermee een bijzondere vrouw uit de stad Mortsel, Henriëtte Mayer-van den Bergh.
De Mortselarij
De eerste microbrouwerij in stad Mortsel is sinds 2019 een feit en wat voor één!
De Mortselarij is een ambachtelijke brouwerij die mensen wil
BellaBoule
Bij Isabelle van BellaBoule kan je terecht voor ambachtelijk roomijs met liefde en passie bereid!
Graag een lekker ijsje na een stevige wandel-of
Ambachtelijke yoghurt van de Eikenhoeve
Grote fan van Griekse yoghurt of volle yoghurt, recht van bij de boer in de Zuidrand?
Karen Hoefkens en Gert Cools produceren heerlijk
Lewis
Dit donker bier, met uitsluitend natuurlijke ingrediënten zoals gerst, mout en hop, wordt gebrouwen door Brouwerij BeerSelect te Gent, volgens een
Bieren Van Begeerte
Sinds 2015 kweekt brouwerij Bieren Van Begeerte op haar Lintse hopboerderij in de Zuidrand, lokale hop waarmee ze elk jaar een bijzonder Lints bier
Edegemse gins
In elk restaurant van horecabroers Maarten en Thomas Ceusters in Edegem kan je genieten van een lokale gin.
FAIM
Inspired by unique provencal
Weyn bier
Na 8 jaar hobbybrouwen lanceerde Hovenaar Maarten Weyn afgelopen januari zijn bier Weyn.
Een verfrissend, vlot drinkbaar donkerblond bier. Het
Tipsy bier
Het verhaal van het Tipsy bier begint bij de twee broers Jan en Jozef Hermans die in 1898 samen een brouwerij oprichtten: Brasserie Hermans Frères in
Streekproducten met Tipsy bier
Mortselse speciaalzaken gingen enthousiast aan de slag met het Tipsy bier in hun gerechten.
Laat je inspireren!
Mortselse kibbeling
Bloesemgin van Mortsel
Bloesemgin van Mortsel
Proef nu de zomerse variant van de Klein-Zwitserland Gin van Mortsel: ‘Bloesem’.
Het jonge natuurreservaat ten noorden
Moemoe
Deze saison is een fris zomerbier, met uitsluitend natuurlijke ingrediënten, zoals gerst, tarwe, mout en hop. Het wordt gebrouwen door de brouwerij
Fazantenpaté met Tipsy
Slagerij Beyens is vooral befaamd om zijn goddelijke beuling, ook de rest van de ambachtelijke producten is het proeven waard.
Voor zijn paté gaat
Tipsy bierdesembrood
Het ambachtelijke Broodatelier in Mortsel staat bekend om zijn broodjes met desem.
Ze gingen aan de slag met het Mortsels streekbiertje Tipsy en