De streekproducten

In de Zuidrand wordt heel wat lekkers gemaakt! Ontdek hier onze Zuidrandse streekproducten. Je koopt ze in een van onze verkooppunten bij of indien mogelijk bij de producent zelf.

De volledige lijst met verkoopadresjes vind je hier

Inspiration Streekproducten

Honing van Amielo

De heerlijke honing van Amielo komt vanuit de hele Zuidrand. Imker Rik heeft heel wat bijtjes te verzorgen.

Fusee

Met Bas Brewery is de stad Mortsel een bierinitiatief rijker. Na 4 jaar hobbybrouwen, lanceerden Nick Alliet, Wim Baelen en Ignace Joly in zomer 2021

Kontichse Kontjes

Dit lekkere chocolaatje met een vullig van marsepein en zachte likeur smelt op de tong.

Lobbeskoek

De Lobbeskoek hangt onvermijdelijk samen met de Mortselse carnavalstraditie, toen de voormalige carnavalsvereniging Lobbes het carnaval nog

Liza Tripel

De Liza Bio Tripel is een heerlijk bier van 8,5% met een kruidige honingsmaak.

Onze Gin 95

Borsbeeks Robiaantje

Dit feestbier werd gebrouwen voor Dries Mariën, Jef Vets en Jan Govaerts.

Joske

Voormalig keldermeester Patrick Volders van de vroegere brouwerij Maes heeft de liefde voor bier nog steeds in zich.

Migino Notenolie

Migino is een klein familiebedrijf gespecialiseerd in de bereiding van artisanale noten- en zadenoliën van de hoogste kwaliteit. Op basis van

Zwarte Madam (biobier)

De Zwarte Madam is een donkere stout van 9,3°.

Kontichs Specfour

Het Kontichs Specfour wordt door drie bakkers volgens een oud recept gebakken.

Trinkel (biobier)

Een van de biobieren uit de streek is de Trinkel, en vlotte blonde biotripel van 8,0 % met spelt.

Hoeve advocaat

De heerlijke advocaat van de Vluchtenburghoeve moet je geproefd hebben. Hij wordt er gemaakt volgens een oud familierecept.

Pralin Gin

De Pralin Gin brengt het beste van twee werelden samen in een glas.

Strekenbrood

Ivan en Kristin van bakkerij St. Rita bedachten het recept voor het Strekenbrood.

De Keukenbrouwers bieren

Keukenbrouwers Jan en Koen brouwen hun ambachtelijke bieren in hun eigen kleine brouwerij. Kijk zeker eens op de website www.dekeukenbrouwers.be . Je

hoeve-ijs, melk en eieren

Fiets eens langs de Vluchtenburghoeve in Aartselaar. Je vindt er het lekkerste roomijs gemaakt met verse melk.

Hoogheid bier

Hoogheid is een bier van 9% met een IBU van 80. De kleur is gesluierd amberkleurig tot blond.

Bittere Bloemen

Bittere bloemen is een bier van 6% met een IBU van 42. De kleur is goud tot amberkleurig.

Hoeve ijs en ijstaarten

De ijsjes van Bella & Rosita zijn echt overheerlijk. Het ijs wordt gemaakt met de melk van de eigen koeien.

Contje Kontichs dorpsbier

Kontich kent een rijke traditie van brouwerijen. Een eigen dorpsbier kan dus niet ontbreken.

Chocomousse en melk

In de winkel van de Kriekelaarhoeve kan je terecht voor heerlijke chocomousse en verse melk.

Kriekelaarstraat 2 in Kontich.

De Piroul

Ga eens langs bij ijssalon Glace Jozef om er de Piroul te proeven, een wafelrolletje gevuld met vanilleroomijs en afgesloten met stracciatella choc

De Bloemenplukweide

Paté van haas, ree, fazant en everzwijn

Van oktober tot januari vind je de lekkerste wildpaté in slagerij De Laet & Van Haver. Ook ideaal voor in onze Strekenmanden.

Secreto 07

De beste carpaccio komt van deze slagerij.

Butchers' gin

Deze gin wordt gemaakt op basis van de carpaccio Secreto 07.

Choukes van Mortsel

Côté Sud, de kaas- en delicatessenwinkel van Jan Warmenbol en Linda Wyckmans is een gevestigde waarde in stad Mortsel.


Dankzij hun jarenlange

Mortselse kibbeling

Vishandel Steloy bakt de enige echte kibbeling in Mortsel.

Deze zaak is nu in handen van de vierde generatie van de familie. In het archief van

Mortsels Djeuke - vleespastei met Oudegodje bier

Het befaamde Brasvargehakt wordt gecombineerd met gerookt spek en het stadsbier Oudegodje, een knipoog naar het Mortselse Oude God-gebied.


Het

Beulingtaartje

Het taartje is een lekkernij op basis van beuling, appel en ui.

Ooit ventten pasteibakkers vleespasteitjes. Een ets uit de 14de eeuw bracht slager

Brasvarhapjes

Op basis van het duurzame BRASVAR'ken en twee Zuidrand streekbieren van de Vleesmeester Brewery, Bittere bloemen en Hoogheid, maakt slager Jan Beyens

Frisco uit Mortsel

In de voetsporen van meester patissier Carème, maakte bakker Pieter Michielsen een heerlijk pronkgebak.

Het ambachtelijke roomijsje verhult

Mortselse macaron

Bakker Pieter Michielsen liet zich inspireren door de kleuren van het wapenschild van Mortsel en creëerde een macaron met een ganache van passievrucht

Ambrosiuskoek

Deze lekkernij is gebaseerd op een oud recept van de lokale imkers van Fort 4 voor honingkoek.

Gemaakt door bakkerij Raphaël met heerlijke rauwe

Mortselse krakers

De Mortselse kraker verwijst met al zijn granen naar het rijke landbouwleven in Mortsel.  

Het heerlijke koekje heeft de vorm van een envelop.

 

Oude Godje - Stad Mortsel

Oude Godje, een Mortsels biertje van De Proefbrouwerij, met een redelijke zoete citrusachtige aanzet, en een mooi bittere hoptoets. De afdronk is

Zelfpluktuin klein fruit

Pluk je Fruit heeft een zelfpluktuin van klein fruit in Edegem. Hier kan je terecht om zelf klein fruit te plukken.

Tall Poppy bieren

Tall Poppy is een kleine, ambachtelijke brouwerij in Kontich die sinds 2017 eigenzinnige bieren brouwt.

Karnamorkoek

De Mortselse carnavalsvereniging Karnamor, was lang op zoek naar een broertje voor de ‘Lobbeskoek’.

Deze befaamde lekkernij met bladerdeeg

Gulden klokje

Bakker Pieter Michielsen creëerde een klokje van marsepein en eert hiermee een bijzondere vrouw uit de stad Mortsel, Henriëtte Mayer-van den Bergh.

De Mortselarij

De eerste microbrouwerij in stad Mortsel is sinds 2019 een feit en wat voor één!

De Mortselarij is een ambachtelijke brouwerij die mensen wil

Klein-Zwitserland • Gin van Mortsel

Ambachtelijke yoghurt van de Eikenhoeve

Grote fan van Griekse yoghurt of volle yoghurt, recht van bij de boer in de Zuidrand? 

 

Karen Hoefkens en Gert Cools produceren heerlijk

Bieren Van Begeerte

Sinds 2015 kweekt brouwerij Bieren Van Begeerte op haar Lintse hopboerderij in de Zuidrand, lokale hop waarmee ze elk jaar een bijzonder Lints bier

BellaBoule

Bij Isabelle van BellaBoule kan je terecht voor ambachtelijk roomijs met liefde en passie bereid! 

Graag een lekker ijsje na een stevige wandel-of

Edegemse gins

In elk restaurant van horecabroers Maarten en Thomas Ceusters in Edegem kan je genieten van een lokale gin. 

FAIM 

Inspired by unique provencal

Weyn bier

Na 8 jaar hobbybrouwen lanceerde Hovenaar Maarten Weyn afgelopen januari zijn bier Weyn.

Een verfrissend, vlot drinkbaar donkerblond bier. Het

Tipsy bier

Het verhaal van het Tipsy bier begint bij de twee broers Jan en Jozef Hermans die in 1898 samen een brouwerij oprichtten: Brasserie Hermans Frères in

Streekproducten met Tipsy bier

Mortselse speciaalzaken gingen enthousiast aan de slag met het Tipsy bier in hun gerechten. 

 

Laat je inspireren!  

 

Mortselse kibbeling

Bloesemgin van Mortsel

Bloesemgin van Mortsel

Proef nu de zomerse variant van de Klein-Zwitserland Gin van Mortsel: ‘Bloesem’.

Het jonge natuurreservaat ten noorden

Tipsy praline

Chocolatier Eric van The Chocolate Wizard in Mortsel maakte een praline met een vulling op basis van het Mortselse Tipsy-bier.

Proef het resultaat

Jovade charcuterie

Proef de heerlijke ambachtelijke charcuterie van Jovade.

Met zijn culinaire bagage die hij vergaarde bij enkele sterrenrestaurants, waagde Jochem

Peer de Garde koekjes

The Chocolate Wizard in Mortsel eert Peer de Garde, de reus van Hove!

De koekjes zijn ontwikkeld in samenwerking met de Markgraaf, de heemkundige

Tipsy bierdesembrood

Het ambachtelijke Broodatelier in Mortsel staat bekend om zijn broodjes met desem. 

Ze gingen aan de slag met het Mortsels streekbiertje Tipsy en

Fazantenpaté met Tipsy

Slagerij Beyens is vooral befaamd om zijn goddelijke beuling, ook de rest van de ambachtelijke producten is het proeven waard. 

Voor zijn paté gaat