De streekproducten

In de Zuidrand wordt heel wat lekkers gemaakt! Ontdek hier onze Zuidrandse streekproducten. Je koopt ze in een van onze verkooppunten bij of indien mogelijk bij de producent zelf.

De volledige lijst met verkoopadresjes vind je hier

Inspiration Streekproducten

Honing van Amielo

De heerlijke honing van Amielo komt vanuit de hele Zuidrand. Imker Rik heeft heel wat bijtjes te verzorgen.

Borsbeeks Robiaantje

Dit feestbier werd gebrouwen voor Dries Mariën, Jef Vets en Jan Govaerts.

Liza Tripel

De Liza Bio Tripel is een heerlijk bier van 8,5% met een kruidige honingsmaak.

Trinkel (biobier)

Een van de biobieren uit de streek is de Trinkel, en vlotte blonde biotripel van 8,0 % met spelt.

Migino Notenolie

Migino is een klein familiebedrijf gespecialiseerd in de bereiding van artisanale noten- en zadenoliën van de hoogste kwaliteit. Op basis van

Zwarte Madam (biobier)

De Zwarte Madam is een donkere stout van 9,3°.

Joske

Voormalig keldermeester Patrick Volders van de vroegere brouwerij Maes heeft de liefde voor bier nog steeds in zich.

Kontichs Specfour

Het Kontichs Specfour wordt door drie bakkers volgens een oud recept gebakken.

Kontichse Kontjes

Dit lekkere chocolaatje met een vullig van marsepein en zachte likeur smelt op de tong.

Hoeve advocaat

De heerlijke advocaat van de Vluchtenburghoeve moet je geproefd hebben. Hij wordt er gemaakt volgens een oud familierecept.

Pralin Gin

De Pralin Gin brengt het beste van twee werelden samen in een glas.

Strekenbrood

Ivan en Kristin van bakkerij St. Rita bedachten het recept voor het Strekenbrood.

Zonneblusser bier

In een aantal Edegemse horecazaken vind je het dorpsbier Zonneblusser, een lekker blond bier van 7,5%.

De Keukenbrouwers bieren

Keukenbrouwers Jan en Koen brouwen hun ambachtelijke bieren in hun eigen kleine brouwerij. Kijk zeker eens op de website www.dekeukenbrouwers.be . Je

hoeve-ijs, melk en eieren

Fiets eens langs de Vluchtenburghoeve in Aartselaar. Je vindt er het lekkerste roomijs gemaakt met verse melk.

Hoogheid bier

Hoogheid is een bier van 9% met een IBU van 80. De kleur is gesluierd amberkleurig tot blond.

Bittere Bloemen

Bittere bloemen is een bier van 6% met een IBU van 42. De kleur is goud tot amberkleurig.

Hoeve ijs en ijstaarten

De ijsjes van Bella & Rosita zijn echt overheerlijk. Het ijs wordt gemaakt met de melk van de eigen koeien.

Contje Kontichs dorpsbier

Kontich kent een rijke traditie van brouwerijen. Een eigen dorpsbier kan dus niet ontbreken.

Chocomousse en melk

In de winkel van de Kriekelaarhoeve kan je terecht voor heerlijke chocomousse en verse melk.

Kriekelaarstraat 2 in Kontich.

De Piroul

Ga eens langs bij ijssalon Glace Jozef om er de Piroul te proeven, een wafelrolletje gevuld met vanille ijs en afgetopt met chocolade.

De Bloemenplukweide

Pluk zelf de allermooiste bloemen van de streek. Je steekt de centjes in het bakje en je maakt zelf een prachtig boeket.

Neem eens een kijkje op www

Paté van haas, ree, fazant en everzwijn

Van oktober tot januari vind je de lekkerste wildpaté in slagerij De Laet & Van Haver. Ook ideaal voor in onze Strekenmanden.

Secreto 07

De beste carpaccio komt van deze slagerij.

Butchers' gin

Deze gin wordt gemaakt op basis van de carpaccio Secreto 07.

Edegemse Koffie

De Edegemse Koffie moet je echt eens proeven. Hij werd speciaal samengesteld door winkel Match in Edegem.

Provita Choco zonder suiker

Na zes jaar sleutelen aan het recept bracht gezondheidscoach Nancy een lekkere, suikervrije chocopasta op de markt.

Choukes van Mortsel

Côté Sud, de kaas- en delicatessenwinkel van Jan Warmenbol en Linda Wyckmans is een gevestigde waarde in stad Mortsel.


Dankzij hun jarenlange

Mortselse kibbeling

Vishandel Steloy bakt de enige echte kibbeling in Mortsel.

Deze zaak is nu in handen van de vierde generatie van de familie. In het archief van

Mortsels Djeuke - vleespastei met Oudegodje bier

Het befaamde Brasvargehakt wordt gecombineerd met gerookt spek en het stadsbier Oudegodje, een knipoog naar het Mortselse Oude God-gebied.


Het

Beulingtaartje

Het taartje is een lekkernij op basis van beuling, appel en ui.

Ooit ventten pasteibakkers vleespasteitjes. Een ets uit de 14de eeuw bracht slager

Brasvarhapjes

Op basis van het duurzame BRASVAR'ken en twee Zuidrand streekbieren van de Vleesmeester Brewery, Bittere bloemen en Hoogheid, maakt slager Jan Beyens

Frisco uit Mortsel

In de voetsporen van meester patissier Carème, maakte bakker Pieter Michielsen een heerlijk pronkgebak.

Het ambachtelijke roomijsje verhult stiekem

Mortselse macaron

Bakker Pieter Michielsen liet zich inspireren door de kleuren van het wapenschild van Mortsel en creëerde een macaron met een ganache van passievrucht

Ambrosiuskoek

Deze lekkernij is gebaseerd op een oud recept van de lokale imkers van Fort 4 voor honingkoek.

Gemaakt door bakkerij Raphaël met heerlijke rauwe

Mortselse krakers

De Mortselse kraker verwijst met al zijn granen naar het rijke landbouwleven in Mortsel.  

Het heerlijke koekje heeft de vorm van een envelop.

 

Oude Godje - Stad Mortsel

Oude Godje, een Mortsels biertje van De Proefbrouwerij, met een redelijke zoete citrusachtige aanzet, en een mooi bittere hoptoets. De afdronk is