Wandelkaart Zuidrand

Borsbekenpad Koude Beek Borsbeek
Terlindenpad Hof ter Linden Edegem

UPDATE APRIL 2020: WANDELKAART TIJDELIJK GRATIS DIGITAAL BESCHIKBAAR! 

We stellen tijdelijk de wandelkaart van wandelgebied Zuidrand gratis digitaal beschikbaar (PDF onderaan de pagina).

Zo kunnen de inwoners van Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel, Boechout en Wilrijk op pad in eigen gemeente.

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het belangrijk dat je in je eigen buurt geniet en gaat wandelen met je gezin of met maximum 1 vriend(in). Houd daarbij voldoende afstand van andere wandelaars.

Heb je de smaak te pakken na deze uitzonderlijke periode?

Voor slechts 5 euro schaf je de wandelkaart aan bij het gemeentehuis van bovenstaande 9 gemeenten.

De wandelkaart is een project van de Streekvereniging Zuidrand, provincie Antwerpen met steun van de Vlaamse overheid binnen het strategisch project ‘Beleefbare Open Ruimte Antwerpse Zuidrand’. 

Voor deze wandelkaart werkten ze samen met de gemeente Boechout en district Wilrijk.

Opmerking i.v.m. de bewegwijzering of staat van het wegdek?

De Zuidrand telt vele kilometers recreatieve routes en het onderhoud ervan is een hele klus.

Mogelijk is de bewegwijzering niet overal optimaal, nu deze speciale omstandigheden ons verhinderen op terrein bewegwijzering aan te brengen. 

Geef ons een seintje via info@dezuidrand.be als je tijdens het wandelen problemen ondervindt.

 

195 km wandellussen te ontdekken 

De ideale gelegenheid om samen met het gezin, vrienden of wandelvereniging de mooiste plekjes in de Zuidrand te ontdekken!

Wandelgebied Zuidrand biedt je een selectie van 195 km wandellussen langsheen kasteeldomeinen, forten, beekvalleien, boscomplexen en landbouwgebieden die typerend zijn voor deze regio. Zo kunnen wandelaars maar liefst 17 km wandelpaden in de Zuidrand ontdekken die voorheen niet op de kaart stonden. 

Nieuwe wandelingen troef

De wandelkaart heeft heel wat moois in petto voor haar bezoekers, zo zijn er veel nieuwe wandelingen te verkennen in de Zuidrand. Onder meer de John Juchemwandeling in Mortsel, de Zandbergenwandeling in Kontich, de uitbreiding van het Bos- en Beemdenpad in Lint en Hove met het Laarzenpad en het Uilenbos. 

Daarnaast kan je ook de nieuw aangelegde paden in Hof ter Linden in Edegem, Landschapspark Frijthout (Hove) en sportpark Sneppenbos (Boechout) exploreren.
Ook de prachtige wandelingen in gemeenten Aartselaar, Borsbeek en district Wilrijk blijven sterkhouders op de nieuwe wandelkaart.

Streekvereniging Zuidrand

De Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), met steun van de provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid.