Zuidrand Wandelkaart

Borsbekenpad Koude Beek Borsbeek
Terlindenpad Hof ter Linden Edegem

195 km wandellussen te ontdekken 

De ideale gelegenheid om samen met het gezin, vrienden of wandelvereniging de mooiste plekjes in de Zuidrand te ontdekken!

Wandelgebied Zuidrand biedt je een selectie van 195 km wandellussen langsheen kasteeldomeinen, forten, beekvalleien, boscomplexen en landbouwgebieden die typerend zijn voor deze regio. Zo kunnen wandelaars maar liefst 17 km wandelpaden in de Zuidrand ontdekken die voorheen niet op de kaart stonden. 

Nieuwe wandelingen troef

De wandelkaart heeft heel wat moois in petto voor haar bezoekers, zo zijn er veel nieuwe wandelingen te verkennen in de Zuidrand. Onder meer de John Juchemwandeling in Mortsel, de Zandbergenwandeling in Kontich, de uitbreiding van het Bos- en Beemdenpad in Lint en Hove met het Laarzenpad en het Uilenbos. 

Daarnaast kan je ook de nieuw aangelegde paden in Hof ter Linden in Edegem, Landschapspark Frijthout (Hove) en sportpark Sneppenbos (Boechout) exploreren.
Ook de prachtige wandelingen in gemeenten Aartselaar, Borsbeek en district Wilrijk blijven sterkhouders op de nieuwe wandelkaart.

Koop de wandelkaart 

De wandelkaart is een project van de Streekvereniging Zuidrand, provincie Antwerpen met steun van de Vlaamse overheid binnen het strategisch project ‘Beleefbare Open Ruimte Antwerpse Zuidrand’. 

Voor deze wandelkaart werkten ze samen met de gemeente Boechout en district Wilrijk. 

Voor slechts 5 euro schaf je de wandelkaart aan bij het gemeentehuis van bovenstaande 9 gemeenten. 

 

Navigeren met je smartphone

De wandellussen in regio Zuidrand zijn nu ook digitaal beschikbaar op de platformen van Route You en wandelknooppunt.be.

Je kan dus ook op pad met de app. 

 

Streekvereniging Zuidrand

De Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), met steun van de provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid.

 

Opmerking i.v.m. de bewegwijzering of staat van het wegdek?

De Zuidrand telt vele kilometers recreatieve routes en het onderhoud ervan is een hele klus.

Mogelijk is de bewegwijzering niet overal optimaal, nu deze speciale omstandigheden ons verhinderen op terrein bewegwijzering aan te brengen. 

Geef ons een seintje via info@dezuidrand.be als je tijdens het wandelen problemen ondervindt.