BOECHOUTS MOLENBROOD DOOR LINA'S

LINA'S AMBACHTELIJKE BAKKERIJ IN MORTSEL 

 

Lina’s ambachtelijke bakkerij bakt in het station van Mortsel-Oude God zuurdesembrood, croissants, koeken en gebak. Alle broden zijn gemaakt met steengemalen bloem en meel, en bevatten verder enkel zout, water en zuurdesem. Het is die zuurdesem, of natuurlijke gist, die ervoor zorgt dat de broden na 48 uur mooi rijzen en een volle smaak krijgen. 

 

De broden, croissants en koeken worden stuk per stuk met de hand gevormd door Lina en haar echtgenoot Bob. Ze werken met lokale bloem, zuivel uit de buurt en verwerken fruit uit de directe omgeving in het lekkerste gebak. De fijne samenwerking met Kawa koffie en bokes, de koffiebar met wie Lina’s het gebouw deelt, maken dat je al het lekkers ook ter plaatse kan proeven.

 

 

Lina's bakkerij Boechouts Molenbood
Lina's bakkerij burgemeester Boechout
Lina's bakkerij (c) Senne Van der Ven
Lina's bakkerij 3 (c) Senne Van der Ven

En zo zorgt Lina’s voor eerlijk brood, zonder verbeteraars, suikers of vetten, en voor gebak en koeken met een minimum aan suiker en een maximum aan smaken.

 

Speciaal voor de Week van de Smaak in de Zuidrand slaan Lina’s en de molenaars van de nabij gelegen Boechoutse Steenen Molen de handen in elkaar voor een "Boechouts Molenbrood", een heerlijk donker brood met rogge, spelt en haver, uitsluitend gemaakt met graan gemalen op de windmolen van Boechout. 

 

Je kan het brood verkrijgen van 15-25 november bij Lina's bakkerij!

 

Geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 7u tot 14 uur.

 

Stationsgebouw Mortsel-Oude God

Stadsplein 5

2640 Mortsel 

Meer info over Lina's via www.linasbakkerij en https://www.facebook.com/linasbakkerij/

 

Foto's (c) Senne Van der Ven