De Wandelkaart

Borsbekenpad Koude Beek Borsbeek
Terlindenpad Hof ter Linden Edegem

195 km wandellussen

Eind juni 2018 bracht streekvereniging Zuidrand een nieuwe wandelkaart uit. 

De ideale gelegenheid om samen met het gezin, vrienden of wandelvereniging de mooiste plekjes in de Zuidrand te ontdekken!

Wandelgebied Zuidrand biedt je een selectie van 195 km wandellussen langsheen kasteeldomeinen, forten, beekvalleien, boscomplexen en landbouwgebieden die typerend zijn voor deze regio. Zo kunnen wandelaars maar liefst 17 km wandelpaden in de Zuidrand ontdekken die voorheen niet op de kaart stonden. 

Nieuwe wandelingen troef

De wandelkaart heeft heel wat moois in petto voor haar bezoekers, zo zijn er veel nieuwe wandelingen te verkennen in de Zuidrand. Onder meer de John Juchemwandeling in Mortsel, de Zandbergenwandeling in Kontich, de uitbreiding van het Bos- en Beemdenpad in Lint en Hove met het Laarzenpad en het Uilenbos. 

Daarnaast kan je ook de nieuw aangelegde paden in Hof ter Linden in Edegem en het recent geopende Landschapspark Frijthout (Hove) exploreren.
Ook de prachtige wandelingen in gemeenten Aartselaar, Borsbeek en district Wilrijk blijven sterkhouders op de nieuwe wandelkaart. 

Streekvereniging Zuidrand

De Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), de provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid. Voor deze wandelkaart werkt ze samen met de gemeente Boechout en district Wilrijk.

 

Alle wandelingen zijn lussen. De routes zijn aangegeven met pijltjes in de kleur van de wandeling.

Je kan deze kaart aankopen voor 5 euro aan de infobalie van de gemeentehuizen van Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel en Wilrijk.