Avontuurlijke kindersurvival

Main image

Zomervakantie. Tijd voor avontuur. Zeggen de woorden survival en bushcraft je iets? Deze namiddag leren iets oudere kinderen en jongeren met Arnout Pieters van Wild Tree een aantal basistechnieken om te overleven in de natuur. Zo leren ze een onderkomen vinden en bouwen ze met natuurlijke materialen een shelter. Ze leren water en voedsel vinden en verzamelen en hoe ze vuur kunnen maken met een firesteel, vuursteen en vuurboog.
Afhankelijk van de interesse kunnen we nog andere onderwerpen behandelen, zoals oriëntatie, lopen met een kompas, diersporen zoeken en tracking met trackingstick, knopen maken enz.

Kinderen en jongeren van 9 tot en met 14 jaar kunnen deelnemen. Afspraak aan het Jeugdlokaal van het Sportcentrum, Kleistraat 204. Deelnameprijs: 12 euro per persoon

Info en verplicht inschrijven bij Ria Thys, 0476 33 79 36 - ria.thys@telenet.be met melding van volledige naam van het kind, geboortedatum en een mailadres of GSM. En tevens het deelnamebedrag storten op rek. BE07 5230 8080 0166 van Natuurpunt Aartselaar met als mededeling “Kindersurvival”. Opgelet: beperkte plaatsen, dus snel wezen!
Meebrengen: sportieve kledij die vuil mag worden, regenjas (indien nodig), een gevulde drankbus

Deze kindersurvival is een samenwerking tussen Gezinsbond, Natuurpunt en de Gemeentelijke Jeugddienst (Grabbelpas)

Guided tour
Activities