EXPO Eugeen Van Mieghem, Alfred Ost & Marijke Van Kenhove (herdenking einde WOI)

Main image
Op 11 november 1918 om 11u zwegen de wapens in de Groote Oorlog. De wapenstilstand was getekend. Tijd om te feesten, maar ook tijd om de wonden te likken en de doden te begraven. Een expo waarin drie kunstenaars verhalen over deze gebeurtenissen.

Eugeen Van Mieghem zijn prenten behoren ongetwijfeld tot de meest vertellende. Hij tekende niet alleen meesterlijk de oorlogsconflicten, de tragiek en de ontmenselijking tijdens WOI. Bijzonder ludiek en spitsvondig drijft hij de vijand ook olijk buiten.

Alfred Ost confronteert ons met de trieste realiteit van de Belgen op de vlucht naar Nederland tijdens de Duitse bezetting. Met een erg grote betrokkenheid tekende hij deze volksverhuizing in narratieve prenten.

De hedendaagse kunstenares Marijke Van Kenhoven geeft in een belle époque stijl de naoorlogse feestroes weer. Van Kenhove toont niet alleen aantrekkelijke vrouwen in een feestende sfeer maar synthetiseert ook hun eenzaamheid en verdriet in een schijnbare gezelligheid.

Deze expo loopt van 12 oktober tot en met 30 november 2018 en staat in het teken van de herdenking van het einde van WOI.

LOCATIES
OC De Witte Merel, Liersesteenweg 25, Lint
Gemeentehuis, Koning Albertstraat 43, Lint
Kerk O.L.V.-Geboorte, Koning Albertstraat 4, Lint
WZC Zonnestraal, Liersesteenweg 52, Lint

Gratis te bezoeken tijdens de openingsuren.

Een organisatie van UiT in Lint, Curies Lint & Cultuurraad Lint.
Exhibition
Visits