Jazz Evening: De Beren Gieren - Dug Out Skyscrapers

Main image
MUZIEK - De Beren Gieren verklanken met hun nieuwe album Dug Out Skyscrapers het gisteren van morgen. Rauwe energie en lyrische melodieën worden gecombineerd met de sferische landschappen van het vorige album One Mirrors Many, door velen gezien als dé muzikale revelatie van 2016.

Voor Dug Out Skyscrapers speurde het drietal naar de essentie van wat hun oeuvre kenmerkt. Impressionistische melodieën, energetische drums en onverwachte wendingen worden op een andere manier ingezet dan bij voorgaande albums en toch is dit wederom een typische De Beren Gieren plaat. Zo bevestigen ze nog maar eens hun reputatie als avontuurlijkste jazztrio van de Benelux.
De band stond zowat op ieder mogelijk nationaal jazzpodium, van CC tot festival en de groepsnaam klinkt ondertussen ook ver buiten de landsgrenzen. De Beren Gieren speelden samen met internationale grootheden als Jan Klare, Jean-Yves Evrard, Ernst Reijseger, Joachim Badenhorst, Marc Ribot en Louis Sclavis.

Het drietal staat bekend voor zijn unieke, energieke sound, sprankelende melodieën, complexe structuren en eigenzinnige titels.
Ze brengen een mengeling van polyritmische soundscapes, ingewikkelde wendingen en meezingers en kunnen stemmingen plotseling laten omslaan. Een live belevenis die dus iedere muziekliefhebber boeit.

Fulco Ottervanger speelt naast het jazztrio De Beren Gieren in de bands STADT en Beraad Geslagen (met Lander Gyselinck (STUFF.)). Verder is hij actief in theater- en dansprojecten (Zonzo Compagnie), was hij centrale gast op het STORM! festival in Oostende, cureerde een avond op Jazz Middelheim en werd hij in 2017 benoemd tot stadscomponist van Gent.
Vleugelpiano & electronics Fulco Ottervanger; Contrabas Lieven Van Pée; Drums Simon Segers
Concert
Events