Orgelconcert - Jan Van Mol, Cristel De Meulder (sopraan), Hanna Grociak (harp) en Voces Aequales

Main image
Aan de Sint-Martinuskerk zijn op dit ogenblik belangrijke restauratiewerken aan de gang. Orgelconcerten in een werf, het is niet dat. Daarom werd besloten de matineeconcerten van de eerste jaarhelft te laten doorgaan in de kerk van Kontich-Kazerne. De kerk van O.L.V.-Onbevlekt Ontvangen is een interessante interbellum architectuur. Het orgel heeft geen historische waarde, maar heeft wel genoeg kleuren om een boeiend programma mogelijk te maken. Een voordeel is wel, dat de speeltafel vooraan beneden staat en dat de toehoorders de organist zien “werken”. Omdat de liturgische diensten anders liggen, konden we de concerten een half uur vroeger plannen: 11.30 u. Zo moet de zondagse soep niet koud worden.

Programma: Verboden kerkmuziek rond 1900. Katholieke kerkmuziek was in de 19de eeuw, met name in Italië nauwelijks te onderscheiden van opera. In 1903 trachtte Rome hier orde in te brengen. Daarmee werd een heel repertoire op de zijlijn gezet. Het programma brengt een keuze uit de nieuwe cd “Angelus” met het vrouwenensemble Voces Aequales, orgel en harp. Harp moet erbij want de engelen spelen er op. Zo klinkt de combinatie ook: engelachtig, hemels …

Het station van Kontich-Kazerne - Lint ligt op de lijn Antwerpen - Mechelen. Vandaar naar de kerk is het 10 minuten stappen. Er zijn diverse buslijnen (92 - halte Kontich Vekenveld en 130 - halte Kontich Hoge Akker) en, niet vergeten, de fietsostrade ligt vlakbij. Het adres: hoek Holle Weg 2 / Phil Bosmansplein.

Vanaf september zijn we weer in de Sint-Martinuskerk!
Concert
Events