Poëzie-avond met Gert Vanlerberghe

Main image
Gert Vanlerberghe is dichter en romanschrijver, zijn meest recente werk is 'Nachtprater' (2017). Hij is tevens presentator en literair organisator. In Antwerpen organiseert hij de poëziepodia Ballonnenvrees, een Antwerps en Mechels poëziepodium (‘t Werkhuys, Café Ami & De Kleine Hedonist) en Gedempte Tongen (in podiumcafé Cabron, met Charlotte Van den Broeck).
Zelf staat hij ook regelmatig in binnen- en buitenland op de planken als dichter en slam poet, o.a. tijdens de Museumnacht, zat bij Vitalski’s Stand-Up Tragedy, op You On Stage, tijdens De Grote Prijs Linde Merckpoel (Studio Brussel), Dichters in het Raam, Woordwasdraad, De Sprekende Ezels enz... Hij verzorgde met ‘Ballonnenvrees’ het poëtische luik van het allereerste Fringe Festival in Antwerpen.
Vanlerberghe kreeg een eervolle vermelding bij Cobra Poëzieprijs 2014 en deed het nog beter bij die van 2015. In dat jaar bracht hij samen met 9 andere dichters de poëzie-cd '10 op de schaal van Dichter' uit.
Als acteur is hij te bewonderen in de poëzie-cultfilm ‘Dood Aan de Powezie!’ (2014) van de Nederlandse dichter Von Solo.

In 2016 schreef hij het vierde theaterstuk van Studio Bernadette, 'Gifkind', waarin hij ook een rol vertolkte.

Eind 2018 zette het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) hem op hun auteurslijst.
Gert verzorgt ook lyrics en vocals bij verschillende bands: KOALA, Hersencellen, Veelvraat, Drink My Puke. Hij stond ook al met ‘Lagüna’, ‘Melting Time’, ‘Diane Grace’, ‘Oaktree’, ‘Cult Of Slaves’, ‘Bear Guts Trio’, ‘Cold Open’, ‘Tegen Beter Weten In’, ‘Mona Vanschoenwinkel’, ‘Butsenzeller’, ‘Burning EGO’ en ‘Veston’ op het podium.
Ook schrijft Gert zo nu en dan voor Indiestyle, Luminous Dash en Mirari.
Concert
Events