Voorstelling nieuwe CD van MOEN 't es tijd.

Main image
’t Is Tijd!
CD-voorstelling Moen in de Vooruit op 16 februari 2019 om 20 u (na de opening van de tentoonstelling 'Foto's van Willy Catteuw').

Moen ligt zo’n 116 km van Boechout. Het is een pieteklein West-Vlaams dorpje vlakbij de Schelde en het kanaal Kortrijk-Bossuit. Maar het is ook de muziek band van ex-Moenenaar en huidig Boechoutenaar Daan Degroote. Moen (de band dus) heeft net een nieuwe CD uit en stelt die graag voor in de Vooruit in Boechout. De Boechoutse connectie is trouwens stevig: Greg Vanoystaeyen, (el. gitaar) Diego Peersman (drums) en sinds kort ook Tom Adriaensen (bas) zijn Boechoutenaren, maar muziek-gewijs ook Moenenaren. Lucas Caluwaerts (viool) en Johan Bulckaert (ak. gitaar) zorgen voor de West-Vlaamse authenticiteit.

Na de EP Zie!Zie!Zie! (2015) is er nu een volledige full CD: ’t Es Tijd!. Elf nummers en een bonustrack. Moen brengt West-Vlaamse songs, ergens zwevend tussen Flip Kowlier, Het Zesde Metaal en Willem Vermandere. Soms melancholiek, soms hevig en soms ironisch, met zeer originele violen en gitaren.
Moen is dertig jaar geleden ontstaan in het Kortrijkse, lag een tiental jaar stil, maar is in 2011 terug samen gekomen. In 2013 speelden ze al eens in Boechout op ’t Waait in ’t Park. Nu zijn ze klaar om de Vooruit in te pakken.
Je vindt ze op Spotify en Itunes (search ‘Moen’).
Concert
Events