ZARATOETRAS - Theater FroeFroe

Main image
Voor jongeren met een kindertijd achter zich en volwassenen met de jeugd in hun hart.

De lucht is donker en paars. Gertrude en Johan, al 40 jaar man en vrouw en kinderloos, rollen met een omgebouwde theaterwagen over verlaten wegen op zoek naar een jong publiek. Veertig jaar lang al brengen ze de grootste kinderverhalen tot leven met eigengemaakte poppen, kostuums, decors en muziek maar vanavond stranden ze aan het einde van de horizon en geven hun zoektocht op. Er zijn geen kinderen meer en geen verbeelding. Er zijn nog alleen maar zwarte gedachten in maatkostuum. Voor de allerlaatste keer spelen ze hun rijk gevulde repertoire voor een lege zanderige vlakte aan de rand van een ravijn en herbeleven alles wat ze achter moeten laten.

En dan duwen ze alles naar beneden.

Gert en Jo Jochems schudden hun broederschap van zich af en worden eindelijk man en vrouw. Ze spelen een stuk over het afscheid van de kindertijd, over het loslaten van een leven, over oud zijn en onvolwassen, over in de verte kijken en kwaad zijn op de wereld, over het gevoel een aangespoelde walvis te zijn.

tekst van Frank Adam
Met en door: Jo Jochems, Gert Jochems met coaching Jan Bijvoet, Marc Maillard en live muziek van een topmuzikant waarvan we zijn naam nu nog niet mogen prijsgeven…
Theatre
Events