Grasduin door je verleden

Aartselaar 1920-1925 Processsie
Mortsel - in winkelen in de antwerpsestraat rond 1925
Althena uniform

Witte paters in de sneeuw? De meester uit je kindertijd? Of je dorpsstraat in de winter van 1970?  In de Zuidrand-erfgoeddatabank grasduin je vanaf vandaag door het verleden van jouw streek.

Snuffelen door de Zuidrand erfgoeddatabase

De gemeenten Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel werken al enkele jaren aan de digitalisering van het audiovisueel erfgoed in de Antwerpse Zuidrand en slaan ze in een databank op. Enthousiaste en gedreven vrijwilligers vullen de Zuidrand-collectie regelmatig aan.
Aan die Zuidrand erfgoeddatabank is het afgelopen jaar hard gewerkt: gegevens omzetten, naar een nieuw platform migreren, een webapplicatie ontwikkelen. Vandaag al kun je haar online raadplegen, en je onderdompelen in de verre en niet zo verre geschiedenis van de Zuidrand. Unieke filmbeelden, geluidsfragmenten en foto’s loodsen je naar je kindertijd of naar de tijd dat je oma nog jong was.

Databank uitbreiden en verfijnen

Uiteraard staan nog niet alle audio-visuele beelden online. De komende jaren werkt het erfgoed-team van de Zuidrand samen met zijn gedreven vrijwilligers hard aan het vervolledigen van de beelden én het verfijnen van de zoekopdrachten.

Benieuwd? Ga nu al eens een kijkje nemen op Erfgoed Zuidrand, en geniet, samen met je familie, van de nostalgie.
Heb je zelf nog waardevolle beelden of filmpjes van dorpsgezichten, mensen, of gebeurtenissen inde Zuidrand. Neem dan zeker contact met ons op via info@toerismezuidrand.be

Infopunten