Header

De heerlijke honing van Amielo komt vanuit de hele Zuidrand. Imker Rik heeft heel wat bijtjes te verzorgen.
Dit feestbier werd gebrouwen voor Dries Mariën, Jef Vets en Jan Govaerts.
De Lobbeskoek hangt onvermijdelijk samen met de Mortselse carnavalstraditie, toen de voormalige carnavalsvereniging Lobbes het carnaval nog
De Liza Bio Tripel is een heerlijk bier van 8,5% met een kruidige honingsmaak.
Voormalig keldermeester Patrick Volders van de vroegere brouwerij Maes heeft de liefde voor bier nog steeds in zich.
Migino is een klein familiebedrijf gespecialiseerd in de bereiding van artisanale noten- en zadenoliën van de hoogste kwaliteit. Op basis van
Het Kontichs Specfour wordt door drie bakkers volgens een oud recept gebakken.
Een van de biobieren uit de streek is de Trinkel, en vlotte blonde biotripel van 8,0 % met spelt.
De heerlijke advocaat van de Vluchtenburghoeve moet je geproefd hebben. Hij wordt er gemaakt volgens een oud familierecept.
Ivan en Kristin van bakkerij St. Rita bedachten het recept voor het Strekenbrood.
In een aantal Edegemse horecazaken vind je het dorpsbier Zonneblusser, een lekker blond bier van 7,5%.
Keukenbrouwers Jan en Koen brouwen hun ambachtelijke bieren in hun eigen kleine brouwerij. Kijk zeker eens op de website www.dekeukenbrouwers.be . Je
Fiets eens langs de Vluchtenburghoeve in Aartselaar. Je vindt er het lekkerste roomijs gemaakt met verse melk.
Hoogheid is een bier van 9% met een IBU van 80. De kleur is gesluierd amberkleurig tot blond.
Bittere bloemen is een bier van 6% met een IBU van 42. De kleur is goud tot amberkleurig.
De ijsjes van Bella & Rosita zijn echt overheerlijk. Het ijs wordt gemaakt met de melk van de eigen koeien.
Kontich kent een rijke traditie van brouwerijen. Een eigen dorpsbier kan dus niet ontbreken.
In de winkel van de Kriekelaarhoeve kan je terecht voor heerlijke chocomousse en verse melk.
Kriekelaarstraat 2 in Kontich.
Ga eens langs bij ijssalon Glace Jozef om er de Piroul te proeven, een wafelrolletje gevuld met vanille ijs en afgetopt met chocolade.
De Edegemse Koffie moet je echt eens proeven. Hij werd speciaal samengesteld door winkel Match in Edegem.
Na zes jaar sleutelen aan het recept bracht gezondheidscoach Nancy een lekkere, suikervrije chocopasta op de markt.
Côté Sud, de kaas- en delicatessenwinkel van Jan Warmenbol en Linda Wyckmans is een gevestigde waarde in stad Mortsel.
Dankzij hun jarenlange
Vishandel Steloy bakt de enige echte kibbeling in Mortsel.
Deze zaak is nu in handen van de vierde generatie van de familie. In het archief van
Het befaamde Brasvargehakt wordt gecombineerd met gerookt spek en het stadsbier Oudegodje, een knipoog naar het Mortselse Oude God-gebied.
Het
Het taartje is een lekkernij op basis van beuling, appel en ui.
Ooit ventten pasteibakkers vleespasteitjes. Een ets uit de 14de eeuw bracht slager
Op basis van het duurzame BRASVAR'ken en twee Zuidrand streekbieren van de Vleesmeester Brewery, Bittere bloemen en Hoogheid, maakt slager Jan Beyens
In de voetsporen van meester patissier Carème, maakte bakker Pieter Michielsen een heerlijk pronkgebak.
Het ambachtelijke roomijsje verhult
Bakker Pieter Michielsen liet zich inspireren door de kleuren van het wapenschild van Mortsel en creëerde een macaron met een ganache van passievrucht
Deze lekkernij is gebaseerd op een oud recept van de lokale imkers van Fort 4 voor honingkoek.
Gemaakt door bakkerij Raphaël met heerlijke rauwe
De Mortselse kraker verwijst met al zijn granen naar het rijke landbouwleven in Mortsel.
Het heerlijke koekje heeft de vorm van een envelop.
Oude Godje, een Mortsels biertje van De Proefbrouwerij, met een redelijke zoete citrusachtige aanzet, en een mooi bittere hoptoets. De afdronk is
Pluk je Fruit heeft een zelfpluktuin van klein fruit in Edegem. Hier kan je terecht om zelf klein fruit te plukken.
Tall Poppy is een kleine, ambachtelijke brouwerij in Kontich die sinds 2017 eigenzinnige bieren brouwt.
De Mortselse carnavalsvereniging Karnamor, was lang op zoek naar een broertje voor de ‘Lobbeskoek’.
Deze befaamde lekkernij met bladerdeeg
Bakker Pieter Michielsen creëerde een klokje van marsepein en eert hiermee een bijzondere vrouw uit de stad Mortsel, Henriëtte Mayer-van den Bergh.
De eerste microbrouwerij in stad Mortsel is sinds 2019 een feit en wat voor één!
De Mortselarij is een ambachtelijke brouwerij die mensen wil
Grote fan van Griekse yoghurt of volle yoghurt, recht van bij de boer in de Zuidrand?
Karen Hoefkens en Gert Cools produceren heerlijk
Bij Isabelle van BellaBoule kan je terecht voor ambachtelijk roomijs met liefde en passie bereid!
Graag een lekker ijsje na een stevige wandel-of
Chef Dave van B&B koken en co in Waarloos (Kontich) creëerde smakelijke verse confituren.
Deze potjes vol ambachtelijke liefde zijn populair bij
Chef Dave van B&B koken en co in Waarloos (Kontich) creëerde heerlijke zoute lekkernijen.
Deze potjes vol ambachtelijke liefde zijn populair bij
Tipsy is een volmondig bier met een frisse, zure smaak en een aangename frisse afdronk.
Het verhaal van het Tipsy bier begint bij de twee broers
Mortselse kibbeling