Je nieuwjaarsreceptie lekker anders

Zuidrand streekbier streekproducten
Creatie culinaire hoogstandjes met Zuidrand-bier
Creatie culinaire hoogstandjes met Zuidrand-gin
strekenbrood

Streekproducten zijn niet alleen een leuk cadeau voor lekkerbekken. Als foodie kun je er ook heerlijk en creatief mee koken.

Culinaire creaties met Zuidrand-producten

Culinaire topcreaties met streekbier, ambachtelijke honing en olie, of groenten en fruit uit de strekentuin? Niet de minsten doen het je voor. Zo kookt de chef van het Kontichse restaurant De Ganzenpoel uitsluitend met bieren en ander strekenlekkers uit de Zuidrand. En creëerde hij pralines met gin, macarons met Joske-bier en broodjes met ZwartMadame biostout. Ook de chef van De Schone van Boskoop kijkt in zijn streek rond voor eerlijke en ambachtelijke ingrediënten. Een meerwaarde voor je smaakpapillen.

Verfijn je keuken met Zuidrand-lekkers

Een net even ander feestmaal? Kijk ook eens op de site van Migino: die streekproducent verzamelde enkele fijne receptjes met ambachtelijke notenolie. Bakkerij St-Rita in Kontich en Rafaël in Mortsel bakken met honing, bier en oliën uit de Zuidrand. En ook in Mortsel diepen smaakmakers als Coté Sud, Vishandel Steloy en Slagerij Beyens recepten uit hun culinaire erfgoed op, en werken ze ook samen met lokale bierbrouwers, honing- en olieproducenten om deze recepten nieuw leven in te blazen.

2018 belooft een heel smakelijk jaar te worden!

Infopunten
Zuidrand culinaire verwenningen
Zuidrand heerlijke smaakadresjes
Origineel cadeau? Bestel je Zuidrand-strekenmand