Mortsel weer (h)eerlijk thuis!

Postiljonroute 1

Postiljonroutes

Begin 2015 zagen de Postiljonroutes in Mortsel het levenslicht in de schoot van de Mortselse Heemkundige Kring, de Academie voor Streekgebonden Gastronomie, de oud-leerlingen-en oud-leraars van PIVA en de lokale economie van Mortsel.
Deze wandelingen linken de rijke geschiedenis van Mortsel aan een stevige brok regionale gastronomie.

Erfgoed-en proevertjesroutes

Via de lancering van het kwaliteitslabel ‘Mortsel: weer (h)eerlijk thuis!’ in 2016, betrekt algemeen bezieler Dirk Brentjens samen met Unizo Mortsel nog meer lokale winkeliers bij het project.

De labels zijn bestemd voor toffe gerechtjes die lokale handelaars in Mortsel ontwikkelen, geïnspireerd door het verleden.
Winkelen, cultuur en erfgoed vinden elkaar, ideaal om de stad Mortsel te ontdekken én te proeven via de erfgoed- en proevertjesroutes!

Lieven Gevaert: Sneukelroute ' Arbeid Adelt' en 'Met Gevaert aan tafel'

'Mortsel weer (h)eerlijk thuis’ heeft ook een sneukeltocht uitgewerkt rond het levensmotto van Lieven Gevaert ‘Arbeid adelt’.
De wandeling leid je rond de oudste site van de fabriek.

Tevens loopt er een ploptentoonstelling rond het thema ‘Met Gevaert aan tafel’ in de winkelstraten. In samenwerking met de lokale economie en 'Mensen zijn media' kan je 10 panelen ontdekken in de Statielei en de Antwerpsestraat.

Daarnaast snuisterden ze door de menu’s van Lieven Gevaert, die je een beeld geven van 100 jaar feest op het bedrijf Gevaert.
Dit project kadert binnen het Europese jaar van het industriële erfgoed.
De tentoonstelling is eveneens gekoppeld aan een brochure en een diskaart uit 1931 werd door de lokale economie culinair vertaald: 'Gevaert gelezen door de ogen van Escoffier'.
Zo droegen onder andere vishandel STELOY en bakkerij Michielsen hun culinaire steentje bij.
Alles gebeurt in samenwerking met UNIZO-Mortsel, de Mortselse Heemkundige Kring, de lokale fotokring, het Lieven Gevaertarchief, de Academie voor de Streekgebonden Gastronomie (www.asg.be) en de streekvereniging Zuidrand.

Een must om te proeven!

Klaar om op pad te gaan in Mortsel?

Hieronder kan je de verschillende routes en brochure downloaden.

logo Weer heerlijk thuis
Foto sneukelroute
Infopunten
Mortsel weer (h)eerlijk thuis!
Dirk Brentjens
dirk.brentjens@telenet.be