Vlonderpaden in de Zuidrand

vlonderpad Aartselaar

Aartselaar 

Deze nieuwe trage weg mét vlonderpad vormt een veilige verbinding tussen de Lieven Renslaan en de Kleistraat in Aartselaar. 

Zo kan je al wandelend en al fietsend van centrum Aartselaar naar centrum Kontich en omgekeerd! 

Praktisch

In Aartselaar: ter hoogte van voetweg 20

In Kontich: neem in de Pierstraat voorbij tuincentrumVan Uytsel rechtsaf en zo kom je uit op de Kleistraat. Aan de overkant -even naar links- begint de nieuwe trage weg  net voorbij villa nr. 147. In het verlengde kom je uit op het vlonderpad en vervolgens in Aartselaar. 

 

Lint 

Aan het klimaatbos, langs de Luitersheide in Lint, verbindt een nieuwe wandelweg je met het Laarzenpad. 

Zo kan je een korte wandeling maken door de mooie natuur of meteen de Grote Boshoek verkennen via het Bos-en Beemdenpad. Dit pad is bewegwijzerd met groene pijlen (8,4 km of met uitbreiding 10km). 

Aan het Kerkplein vind je ook een infobord met de wandelingen of ga op pad met de Zuidrand wandelkaart

Praktisch

Het klimaatbos is gelegen aan de fietsostrade in Lint. Er zijn fietsenstallingen voorzien waar je je fiets kan achterlaten. 

Op onderstaande plaatsen kan je je wagen gemakkelijk en veilig achterlaten en je wandeling starten door de markeringen die langs deze parkeerplaatsen lopen, te volgen. 

Kerkplein en Torfsstraat (aan de spoorweg). Steek de spoorweg over aan de Statiestraat en neem rechts op de fietsostrade om het klimaatbos te bereiken. 

Lerenveld (aan de voetbal). Steek de spoorweg over aan Luitersheide (chirolokalen) en neem links op de fietsostrade om het klimaatbos te bereiken. 

Opgelet: laat je wagen vooral niet achter op bermen, aan de kant van de weg of in het begin van de veldwegen die naar het Uilenbos leiden. Deze zijn hier niet voor bestemd en brengen de verkeersveiligheid in het gedrang. 

Honden zijn helaas niet toegelaten, ze kunnen immers ziekten overdragen die het vee ernstige schade kunnen berokkenen. 

 

vlonderpad Lint
Luitersheide Lint_An Wouters
vlonderpad Edegem

Edegem 

De aanleg van het vlonderpad in 2019 verenigde opnieuw domeinen Fort 5 en Hof Ter Linden.

Via de nieuwe trage wegen kan je een volledige lus van 5 km wandelen doorheen beide domeinen, een 90 hectare groot belevingsterrein voor jong en oud. 

Je kan ook de wandeling Terlindenpad (8km) uittesten die je langs alle hoogtepunten leidt, ze was vorig jaar genomineerd voor de Wedstrijd Wandeling van het Jaar! 

Raadpleeg hier alle praktische informatie betreffende de wandeling zoals wandelfiche, parkeren ....

 

Deze realisaties waren mogelijk dankzij het project Nature Smart Cities met partners Interreg 2 Seas, Provincie Antwerpen en Streekvereniging Zuidrand.

Borsbeek 

In Borsbeek liggen er drie vlonderpaden, waarvan twee in Fort 3. Eentje in de ontharde zone van het binnenfort en eentje in de zone in beheer van Natuurpunt waar je tijdens het graasseizoen tussen enkele Galloway runderen kan wandelen.

 

Een echt belevings-vlonderpad ligt over het bufferbekken Schanslaan dat te vinden is op de trage verbinding tussen Schanslaan en het Geboortebos.

 

420 planken lang, waarvan er 180 een persoonlijke boodschap dragen. Deze zone wordt driemaal per jaar door een 80-tal schapen onderhouden binnen een ecologisch begrazingsproject van Pidpa. Enkele bijenhotels maken deze zone compleet.

 

 

Onderstaand vlonderpad was de missing link in de groene vinger die loopt vanaf Fort 3, over het bufferbekken, door het Geboortebos naar het Hulgenrodebos.

Het Lokaal Bestuur Borsbeek wenst uitdrukkelijk Kempens Landschap te bedanken om hier mee haar schouders onder te zetten.

 

 

 

vlonderpad Borsbeek 1
vlonderpad Borsbeek 2
bufferbekken Borsbeek