Wandeling van de Smaak door Hove

Op 24 & 25 november nodigen we jullie uit voor de 2de editie van de 'Wandeling van de Smaak' door Hove.

Smaak is uiteraard meer dan alleen eten en drinken!

Doe inspiratie op voor de feestdagen en laat je loodsen langs de handelaars en ondernemers van Hove!

Leer ze kennen op een andere manier, maak kennis met hun culinaire gaven, hun nieuwe creaties en nieuwe assortimenten! 

Of kom gewoon Hove ontdekken met familie en vrienden en genieten van een hapje en een drankje! 

Meer details vind je hieronder of in de folder in bijlage of pik de folder op in één van de deelnemende handelszaken. 

18 handelaars hebben hun deelname toegezegd:

1. Tea Social Club
2. Bar Eduard (Nieuw)
3. Butcherstore De Laet-Van Haver
4. Casa di Speranza
5. Juwelen Isabel Somers (Nieuw)
6. Clatervis
7. 't Hoveke
8. Optiek Ineke
9. Lingerie Jabeau
10. Folie kleding en accessoires (Nieuw)
11. Broodjeszaak ’t Hoveke
12. Imagine-mi (Nieuw)
13. Elektro Sergeyssels
14. Bakkerij ’t Bieke
15. Hove Centraal
16. Den Dijhoek
17. Migino (Nieuw)
18. The Cook Stays

TEA SOCIAL CLUB
Jozef Lambrechtslei 22 | 2540 Hove |
Tel. 0498 27 69 45 |
www.teasocialclub.be
www.facebook.com/teasocialclub

Tea Social Club is uw lokaal Thee-Atelier in Hove. Steeds op zoek naar zuivere losse kwaliteitsthee uit kleinere familiale theetuinen in verschillende landen. Proef tijdens de Wandeling van de Smaak van onze huisgemaakt volle ‘English Breakfast’ blend. Op zoek naar een prachtig kerstgeschenk? Thee is altijd een goed idee!
Van Harte Welkom op zaterdag 24 november in het Thee-Atelier.

BAR EDUARD
Kapelstraat 171 I 2540 Hove I Tel 32 487 85 70 13
www.facebook.com/Bar-Eduard-173341866886022/
Omdat er niets verkeerd is aan een gezonde portie nostalgie, nemen we u graag mee naar een wekelijks terugkerend ritueel uit onze jeugd: Vader Van Dessel met zijn drie zonen in café ‘t Werftje, over de vismijn van Zeebrugge, waar we Rodenbach van ‘t vat met ongepelde grijze garnalen kregen voorgeschoteld. Grandeur in al zijn eenvoud. Daarom sluiten we in Bar Eduard op zondag 25/11 drie vaten West-Vlaams Oud-Bruin van Brouwerij ‘t Verzet aan. We bieden u hiervan een perfect getapt glas aan met garnalen aan 3€/persoon.

DE LAET & VAN HAVER
| The Butcher’s Store
Kapelstraat 102 | 2540 Hove | Tel. 03 455 26 74 |
www.butchersstorehove.be
www.facebook.com/butchersstore

Het verhaal van Luc De Laet & Peggy Van Haver is er een van goesting, hard werken en een ferme portie gezonde ambitie.
Dankzij vele uren weekend- en vakantiewerk leerde Luc de stiel van vleeshouwer. In 1992 begon hun verhaal in Hove, daar nam Luc een zaak over van de familie Hendrickx. Wat begon met een beenhouwerij in Hove is uitgegroeid tot meer, zoveel méér: een groothandel, een restaurant, een tweede beenhouwerij in de Antwerp City Brewery en zelfs een exclusieve Butcher’s gin. Ondertussen is De Laet & Van Haver een internationaal begrip geworden en aanleveren ze met hun groothandel meer dan 100 restaurateurs in België en het buitenland.
Luc & Peggy verwelkomen jullie graag in hun winkel in Hove, waar het hele team u met plezier zal verder helpen en begeleiden.

CASA DI SPERANZA
Kapelstraat 101 | 2540 Hove | Tel. 0496 590 343 |
www.speranza.eu
www.facebook.com/casahove/

Het gezellige Italiaanse lokaal aan de Kapelstraat 101 te Hove is gekend voor zijn creatieve Italiaanse degustaties. Centraal staan de allerfijnste artisanale olijfolie en regionale wijnen afkomstig van familiale producenten.
Patrizio De Luca is één van de weinig erkende specialisten in olijfolie en verkreeg hij de titel van “olivoloog”. Olijfolie proeven is dan ook een belevenis en brengt de verschillende aspecten naar boven, net als bij goede wijn.
'Elixir van de gezondheid' en 'Vloeibare goud' zijn terechte benamingen voor de allerfijnste olijfolie op voorwaarde dat de olijfolie artisanaal tot stand kwam. Daarnaast zijn er fijne tapenades en best spoel je door met een typische Prosecco.
Alla vostra salute! Op uw gezondheid!

ISABEL SOMERS JUWEELONTWERPSTER 
Kapelstraat 97 I 2540 Hove I Tel. 0485 97 68 06
Openingsuren: donderdag I vrijdag 14-18 uur ​​Zaterdag 14-17 uur I op afspraak
www.isabelsomers.be I Facebook: Isabel Somers Juweelontwerpster

Reeds 13 jaar een eigen zaak. Handgemaakte juwelen in goud en zilver. Unieke stukken. Ontwerpen van o.a. trouwringen in samenspraak met de klant. Opvolging van het creatieve proces. Herstellingen en oppoetsen. Herwerken van oude juwelen. Dit alles steeds met een gouden service!

CLATERVIS
Kapelstraat 91 | 2540 Hove | Tel. 03 455 89 69 |
www.clatervis.be

CLATERVIS staat voor een grote keuze aan superverse vis en gerechten uit eigen keuken. Maar ook paellafeesten - koken aan huis - communiefeesten - BBQ...
Onze kreeften en oesters zijn niet te evenaren.
KOM EENS OP VIS-ITE !!

‘T HOVEKE
Kapelstraat 47 | 2540 Hove | Tel. 0468 25 40 47

’t Hoveke is onlangs verandert van eigenaar en volop in overgangsfase. Er wordt gewerkt aan de kaart, verscheidenheid en interieur. Wij houden van kwaliteit, vriendelijkheid en gezelligheid, dit willen we graag samen met u delen.
U kan bij ons terecht voor een zalig broodje, slaatje, soep, spaghetti, ontbijt, vers gemaakt ijs of dessert met een tasje koffie.
Om mee te nemen of ter plaatse te nuttigen. Dit alles gebracht op een bedje van een Smile, Gezelligheid en Passie voor de Klant. Wij heten u van harte welkom in 't Hoveke.

OPTIEK INEKE
Kapelstraat 46 | 2540 Hove | Tel. 03 455 98 90 |
www.optiekineke.be
www.facebook.com/OptiekIneke/

Optiek Ineke specialiseert zich in optische brillen, zonnebrillen, contactlenzen en accessoires. Dit voor zowel volwassenen als kinderen. Bovendien kan u bij ons ook terecht voor een professionele oogmeting. 
Kom langs en ontdek waarom we bekend zijn voor onze geweldige service en persoonlijk advies. U verlaat onze winkel met een kwalitatieve en stijlvolle bril die op uw gezicht geschreven staat.
Kom onze smaakvolle monturen en zonnebrillen bewonderen tijdens de Wandeling van de Smaak. Wij verwelkomen jullie op zaterdag met iets lekkers. Heel graag tot dan! Bart en Ineke 

IMAGINE-MI BOUTIQUE
Kapelstraat 27 | 2540 Hove | Info@imagine-mi.com
www.imagine-mi.com
www.facebook.com/MiBoutiqueHove/

We verwelkomen jullie graag in onze gezellige gloednieuwe “Mi” Boutique. Onze winkel is gespecialiseerd om je een ideaal 'Mi' moment te bezorgen. Even tijd voor jezelf… Onze stylistes zorgen ervoor dat je een outfit kan uitkiezen die perfect bij jou past. Onze collectie is elke week nieuw en exclusief, je kan alle kleding op onze webshop terugvinden.
Omdat wij onze stuks zelf gaan kiezen in het buitenland, kunnen wij je garanderen betaalbare en unieke mode te vinden in onze Boutique, ook voor een maatje meer.
We verwelkomen jullie graag voor een lekker glaasje bubbels tijdens de Wandeling van de Smaak.

ELEKTRO SERGEYSSELS
Kapelstraat 19 | 2540 Hove | Tel. 03 455 76 13 |
www.euronics.be/elektro-sergeyssels
www.facebook.com/elektrosergeyssels/
‘Zijn service, uw comfort’
Wij verwelkomen u graag tijdens de Wandeling van de Smaak, met een hapje en een drankje. Heerlijke gerechten klaargemaakt met de Cook Express van Magimix of hemelse rijstpap met de steamer van Miele.

LINGERIE JABEAU
Sint-Laureysplein 17 | 2540 Hove | Tel. 03 454 49 37
www.lingeriejabeau.be
www.facebook.com/Lingerie Jabeau

Bij Lingerie Jabeau vinden wij het dragen van dé juiste lingerie heel belangrijk.
Daar nemen wij graag onze tijd voor want “Uw Lingerie is onze passie!"
Graag verwelkomen wij jullie, tijdens de Wandeling van de Smaak, om u eens te verwennen met een eetbare versie van een slipje of beha…

FOLLIE
Sint-Laureysplein 14/15
Tel. 0470 57 24 65
www.follie.shop
Facebook & Instagram: @follie.shop

Bij Follie hebben we één doel. Ervoor zorgen dat je de best mogelijke shop ervaring krijgt.
We hebben er alles aan gedaan om een plek te creëren waar je jezelf als vrouw op je gemak voelt.
We zien je en stellen alles in het werk om je vanuit dat oogpunt te helpen naar de perfecte outfit.
Leuk weetje: We krijgen wekelijks nieuwe items binnen, zonder uitzondering. Yay!
We zijn heel actief op Instagram en Facebook om je voldoende inspiratie te geven, maar vinden het super belangrijk om je verder persoonlijk te adviseren. We kijken er met z'n allen heel erg naar uit om je te ontvangen!
P.s.: You can't buy happiness, but you can buy clothes, and that's pretty much the same thing!

BRANDTFOOD
Sint-Laureysplein 5 | 2540 Hove | Tel. 03 455 66 70 |
www.brandtfood.be
www.facebook.com/Brandtfood/

Brandtfood, uw gourmet versmarkt. Echte kwaliteitsvoeding waar u gezond én gelukkig van wordt, dat is onze passie. Voor u en uw gezin plukken we persoonlijk groenten en fruit van de veiling, selecteren we fijne en faire smaakproducten die u niet gauw elders tegenkomt en bereiden we gezonde maaltijden. En ja, u vindt bij ons ook alle boodschappen voor uw dagelijkse keuken. Voor uw smaakplezier halen wij alles uit de kast. We ontkurken de heerlijkste wijnen en serveren onze delicatessen: originele streekproducten, versbereide gerechten, bijzondere kazen en fijne charcuterie. U winkelt, proeft en... geniet!

BAKKERIJ ‘T BIEKE
Boechoutsesteenweg 19 | 2540 Hove |
Tel. 03 455 27 94 |
www.facebook.com/pages/Bieke-t-Bakkerij/

Bakkerij 't Bieke zet ook zijn deur open tijdens de Wandeling van de Smaak. U kan onze lekkere gevulde speculaas komen proeven en al het lekkers van de Sint bewonderen. Inge, Marc en het Biekesteam verwelkomen jullie graag!

DEN DRIJHOEK
Lintsesteenweg 2 | 2540 Hove | Tel. 03 345 85 87 |
www.facebook.com/Den-Drijhoek

In café Den Drijhoek kan je dagelijks genieten van een drankje, lekkere snacks, een dagschotel of een heerlijke pannenkoek of wafel. In het gezellige restaurant naast het café of op het vernieuwde zomerterras achteraan, smul je van dagverse huisbereide gerechten en waanzinnige suggesties. Er is tevens een feestzaal te beschikking voor verjaardagsfeestjes, bedrijfsfeestjes, koffietafels,… Met andere woorden, in Den Drijhoek kan je altijd terecht!
Tijdens de ‘Wandeling van de Smaak’ biedt Den Drijhoek bij je consumptie een culinaire verwennerij aan.

HOVE CENTRAAL
Lintsesteenweg 1A | 2540 Hove
Tel. 03 337 27 37
www.hovecentraal.be
www.facebook.com/Hove-Centraal-832993396770432/

Ontsnappen aan de wereld en lekkere genieten? Dat kom je bij Hove Centraal doen! U kan lekker aperitieven in ons rustiek café-gedeelte of genieten van de Frans/Belgische keuken in ons door glas omringde restaurant. Al onze gerechten zijn vers bereid met een maatstaf voor de hoogste kwaliteit. Een goede portie passie en liefde erbij en een bereiding die u volledig kan volgen in onze open keuken. Een lekkere snelle zakenlunch? Een avondje uit met de vriendin? Gezellig met de kinderen komen dineren? Dit is allemaal mogelijk! Met onze uitgebreide kaart is er voor ieders wat lekkers.


THE COOK STAYS | RAW WINES FOR GENTLE PEOPLE
Lintsesteenweg 29 | 2540 Hove | Tel. 0471 80 81 81 | info@thecookstays.com
www.thecookstays.com
www.instagram.com/thecookstays/

Stelt een uniek assortiment fijne natuurlijke wijnen en pure ingrediënten voor, zonder compromissen en werkt hiervoor samen met kleine producenten en wijnboeren uit verschillende Europese landen en regio’s, zoals Italië, Slovenië, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Tijdens de Wandeling van de Smaak kan je kennismaken met enkele topwijnen aan € 1 per proefglas of € 4 per glas.
The Cook Stays geeft je ook graag wijnadvies voor je eindejaarsmenu.

MIGINO
Magdalena Vermeeschlaan 19 | 2540 Hove | Tel. 03 449 98 83 | info@migino.be
www.migino.be

Migino is een klein familiebedrijf gespecialiseerd in de bereiding van artisanale producten op basis van noten en zaden van de hoogste kwaliteit.
Op basis van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen en een uniek productieproces bereidt Migino pure oliën, pasta’s en melen rijk aan aroma’s en 100% puur en natuurlijk.
Tijdens de Wandeling van de Smaak zetten wij uitzonderlijk onze deuren open. Kom ons atelier bezoeken, maak kennis met ons assortiment en doe inspiratie op voor de feestdagen! Voor elke bezoeker voorzien we een heerlijk hapje!

De folder met de route zullen beschikbaar zijn bij de deelnemende ondernemers.

(*) Je kan uiteraard ook de fiets nemen!

Handelszaken zijn open tijdens de normale openingsuren
(**) Deze handelzaken zijn ook op zondag open