Week van de korte keten 2023

Week van de korte keten flyer 2
logo water

Ga mee op proevertjestocht

Op zondag 14 mei organiseert Streekvereniging Zuidrand tijdens de Week van de Korte Keten samen met lokale streekproducenten en landbouwers een proevertjestocht door de regio. Je krijgt een blik achter de schermen van de producent en landbouwer, én je kan proeven van lokale Zuidrand producten. 

 

Een fietsroute leidt je doorheen de Zuidrand en langs de deelnemende partners die elk een proevertje aanbieden. Je koopt deze proevertjesbon (geeft recht op 4 verschillende proevertjes) aan voor 15€

 

Groentenhofke verwent je met lokale rauwe honing van Amielo. 

 

Bij Melkveebedrijf 's Jongers geniet je van een ambachtelijk Bella Boule ijsje.

 

CSA Grondsmaak tovert verse pizza’s uit haar houtoven met kraakverse groenten van het veld tussen 12u-15u.

Bioboerin Corazon geeft om 13u30 en 15u toelichting bij het CSA concept en vertelt je meer over het belang van kleine en korte keten producenten.

 

Bij de Bloemenplukweide in Aartselaar haal je de lente in huis met een vers veldboeket (8 bloemen).

Je kan er ook wijn proeven van Bottleneck en kunst bewonderen.

 

 

Bestel een korte keten picknick 

Of wat denk je van een korte keten picknick met ambachtelijke producten uit onze regio voor onderweg? Denk aan heerlijke pistolets en streeklekkernij Kontichs specfour van Bakkerij Sint-Rita, ambachtelijke charcuterie van Jovade, geitenkaas van geitenboerderij 't Plekske, schapenkaas van schapenfokkerij de Wollekes, een koudgeperst sapje van Filoes, een snackkomkommer en een scharreleitje. 

1 proevertjesbon (honing, ijsje, pizza en boeketje) aan € 15

Picknick 2 personen (+ 2 proevertjesbonnen) aan € 60

Picknick 2 kinderen aan € 20

 

Bestel je picknick en proevertjesbonnen naar keuze hier

Opgelet: bestellen kan tot woensdag 10/05. 

 

Start- en ophaalpunt: Het Groentenhofke, Keizershoek 213 te Kontich. (je kan daar ook jouw picknick nuttigen)

Kinderen kunnen zich uitleven tijdens leuke boerderijspelletjes en de opblaasbare bijenkorf ontdekken van de lokale imker bij het Groentenhofke.

Vanaf 12u is er ook een mini-boerenmarkt met LEF waar je kan proeven en kopen bij verschillende streekproducenten en kennis kan maken met korte keten verenigingen.

Kom zeker langs en ontdek Joslie (chocolade en gebak), Oxfam, Sugarpie’s (glutenvrij gebak), RAKO, La Huerta (olijfolie), Rikolto (Vredeseilanden), Rumina (koeienzuivel), ’t Plekske geitenboerderij en de sapjes van Filoes. 

 

 

Week van de korte keten zuidrand
week van de korte keten
banner okw