Week van de Smaak in de Zuidrand

Tijdens de’ Week van de Smaak’ van 15-25 november, zet Streekvereniging Zuidrand graag haar smakelijke troeven uit de regio in de kijker!

 

Een aantal Zuidrand chefs gingen aan de slag met lokale en/of streekproducten in een uniek suggestie (menu),dé uitgelezen kans om culinair kennis te maken met de Zuidrand!

Proef van creatieve gerechten bij onze horecapartners Restaurant Tisson in Mortsel, Brasserie Hof Ter Linden in Edegem, Restaurant Jacqueline in Boechout, Bistro Soepterine, Bits N BitesRestaurant De Ganzenpoel en huiskamerrestaurant Conblani in Kontich en De Vondeling in Lint. 

Of wat dacht je van een bijzonder zuurdesem ‘Boechouts Molenbrood’, met veel passie ambachtelijk gekneed door Lina’s in Mortsel, op basis van het meel van de Boechoutse Steenen Molen?

Of een kijkje achter de schermen tijdens het open atelier van Chocolaterie Soetkin, die ambachtelijke pralines maakt zoals het rasechte Kontichs Kontje?

Daarnaast valt er ook heel wat lekkers te ontdekken in de verschillende Zuidrand gemeenten!

Zo kan je in de bibliotheek van Stad Mortsel terecht voor een unieke tentoonstelling rond Agfa Gevaert, 'Met Gevaert aan tafel' snuistert door vergeten menu's van Lieven Gevaert.

Gemeente Hove organiseert opnieuw een heuse ‘Wandeling van de Smaak’ langs haar handelaars en ondernemers tijdens het weekend van 24-25 november.

Ook gemeente Kontich pakt op 19/11 uit met een workshop die je inspiratie biedt voor een gezonde, lekkere en gevarieerde lunchbox.

Ontdek hier het volledige programma van de Week van de Smaak in de Zuidrand!

 

Week van de Smaak in de Zuidrand

Week van de Smaak in de Zuidrand

WEDSTRIJD: WIN EEN ZUIDRAND STREKENMAND!

Bij een bezoekje aan één van onze deelnemende horecazaken maak je kans om een Zuidrand strekenmand te winnen ter waarde van 22 euro!

 Maak een foto

Streeksuggesties bij Restaurant De Ganzenpoel

Chef Steven tovert in Restaurant de Ganzenpoel te Kontich topkwaliteit op je bord. Zijn passie voor streekproducten van de Zuidrand zet hij om in de

Streeksuggestie bij BITS N BITES in Kontich

In 2003 startte Anne haar succesvolle zaak Bits N Bites op in hartje Kontich, samen met haar zus Danièle. 
Anne en haar dochter Roxane (met

Kontichs Specfourgebakje bij Bakkerij St.Rita

Het Kontichs Specfour is een officieel erkend streekproduct dat volgens een oud traditioneel recept gebakken wordt.

Dit lekkere gebak is een

Streeksuggesties bij Bistro Millefeuille in Aartselaar

Bistro Millefeuille is gelegen in het koetshuis van het prachtige domein Solhof te Aartselaar. De inrichting is warm, comfortabel en trendy, en dit in

Streekmenu bij Bistro Soep't erin in Kontich

Buurtbistro Soep’t erin is een gezellige horecazaak, gelegen aan de rand van een parkje in het hart van Kontich.  

 

De oude conciërgewoning

Streeksuggesties bij Brasserie Hof ter Linden in Edegem

Het kasteel ‘Hof ter Linden’ met koetshuizen dateert van 1773, gebouwd door de adellijke familie de Neuf. De omgeving legden ze aan als park en de

Streeksuggesties bij Cabanelf in Edegem

Bij Cabanelf primeert de smaak volop! Uitbaters Luc en Dirk zorgen voor een hedendaagse en creatieve keuken met ingrediënten van de beste kwaliteit.

Streekmenu bij huiskamerrestaurant Conblani in Kontich

In het huiskamerrestaurant Conblani verrassen Melissa en Maarten je met eerlijke, seizoensgebonden en vooral dagverse producten, zoveel mogelijk van

Streeksuggesties bij Restaurant La Rosa in Edegem

Restaurant La Rosa is Edegem's toplocatie voor sfeervol genieten. Geniet van kwalitatieve frans mediterrane keuken en wijnen vlakbij Antwerpen.

Che

Streeksuggestie bij Nuna Foodbar in Edegem

Met de gloednieuwe Nuna Foodbar, uitgebaat door de zussen Sookie en Micky Monheim, is het Philips de Monteplein in de wijk Molenveld te Edegem een

Streeksuggestie bij Rocco Mortsel

Bij ontbijt-en lunchbar Rocco Mortsel kan je terecht voor lekkere dagsuggesties en een uitgebreid ontbijt in een gezellig kader.

 

Speciaal voor

Streeksuggesties bij FAIM in Edegem

Chefs Maarten Ceusters en Arno Lauriks toveren buitengewone gerechten op je bord. Ga er eens langs voor een lekkere lunch of organiseer een private

Streeksuggesties bij theatercafé in Mortsel

Het theatercafé is een gezellig café en restaurant in het centrum van Mortsel, maar toch achterin verscholen in een rustige groene oase.

Met meer

Wandeling van de Smaak door Hove

De derde editie van de 'Wandeling van de Smaak' door Hove zal plaatsvinden op zaterdag 23 november. 

Meer details vind je hier: https://www

Degustatie van streekproducten bij Brandtfood in Hove

Bij gourmet versmarkt Brandtfood in Hove kan je ook terecht voor een uitgebreid aanbod Zuidrand streekproducten of een echte Zuidrand strekenmand!

RECEPT KREEFTENSOEP ‘TOUCH OF SPA’ VAN STELOY IN MORTSEL

Vishandel Steloy is één van de oudste familiezaken en een waar begrip in Stad Mortsel.

Ze zet al jaren mee de lokale Mortselse streekproducten op