Week van de Smaak in de Zuidrand 2019

Week van de Smaak in de Zuidrand

14-24 november 2019

 

Ook verzot op lekker eten en drinken van lokale en ambachtelijke origine?

 

Wist je dat de Zuidrand heel wat lekkere streekproducten in petto heeft voor jou?

 

Tijdens de Week van de Smaak van 14 tot 24 november zet Streekvereniging Zuidrand graag haar smakelijke troeven in de kijker!

 

Een aantal chefs uit de Zuidrand gaan aan de slag met lokale en/of streekproducten in een verrassend suggestiegerecht of menu.

 

Deze horecazaken in de Zuidrand leggen jou in de watten:

 

KONTICH

- Restaurant De Ganzenpoel, Sint-Jansplein 12

- Buurtbistro Soep’t erin, gemeenteplein 2

- Huiskamerrestaurant Conblani, Edegemsesteenweg 88

- Bits N Bites, Sint-Martinusstraat 14

- François, Mechelsesteenweg 45

- Bakkerij St.-Rita, Pierstraat 22

 

AARTSELAAR

- Bistro Millefeuille/Bar M, Baron van Ertbornstraat 22

 

MORTSEL

- Tisson Resto, Prins Leopoldlei 106

- Rocco Mortsel, Pieter Reypenslei 44

- Carpe Diem, Statielei 76

- Theatercafé Mortsel, Heilig-Kruisstraat 16

- Vishandel Steloy, Antwerpsestraat 56-58

Broodatelier, Antwerpsestraat 184

 

Daarnaast stelt burgerinitiatief ‘Mortsel weer heerlijk thuis’ een culinaire tentoonstelling ‘Met Gevaert aan tafel’ voor, rond de vergeten menu’s van Lieven Gevaert.

 

EDEGEM 

- Cabanelf, Mechelsesteenweg 11

- Faim, Kerkplein 8

- La Rosa, Mechelsesteenweg 398

Nuna Foodbar, Philips de Monteplein 20

- Brasserie Hof Ter Linden, Drie Eikenstraat 5

 

HOVE

In Hove organiseren ze een heus Weekend van de Smaak tijdens 23-24 november, details volgen! 

 

Dé uitgelezen kans om culinair kennis te maken met de Zuidrand.

 Als kers op de kaart maak je kans om een Zuidrand strekenmand te winnen ter waarde van 22 euro!

 Maak een foto van jouw favoriete streeksuggestie en post hem op facebook/instagram mét de hashtag dezuidranddatsmaakt.

 Wie weet ben jij de gelukkige!

 Proeven? Voor meer informatie over het programma kan je hier terecht vanaf 14/11. 

Week van de Smaak 2019

Week van de Smaak in de Zuidrand

Streeksuggesties bij Restaurant De Ganzenpoel

Chef Steven tovert in Restaurant de Ganzenpoel te Kontich topkwaliteit op je bord. Zijn passie voor streekproducten van de Zuidrand zet hij om in de

Streeksuggestie bij BITS N BITES in Kontich

In 2003 startte Anne haar succesvolle zaak Bits N Bites op in hartje Kontich, samen met haar zus Danièle. 
Anne en haar dochter Roxane (met

Kontichs Specfourgebakje bij Bakkerij St.Rita

Het Kontichs Specfour is een officieel erkend streekproduct dat volgens een oud traditioneel recept gebakken wordt.

Dit lekkere gebak is een